Σούπερ Κοριός: Περί τίνος πρόκειται

Θυμίζω μια ατάκα του George Carlin:
«Αν η Κυβερνηση θέλει να το ξέρεις, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι αλήθεια«.

Τη θυμήθηκα με την πρόσφατη ιστορία με τον «σούπερ κοριό» που «χρησιμοποιήθηκε» για την καταγραφή συνδιαλέξεων για τα στημένα παιχνίδια, στην οποία κατά τη γνώμη μου έχουμε μια ακόμα επαλήθευση αυτής της διαχρονικά σωστής ατάκας.
Δεν έχω στη διάθεσή μου καμιά εσωτερική και απόρρητη πληροφορία αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργη όλη αυτή η προθυμία με την οποία μας αποκαλύπτουν τις μεθόδους και τα κόλπα που χρησιμοποιούν.
Με βάση την κοινή λογική, κάτι δεν πάει καλά.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα. Και το λέω αυτό για τους εξής λόγους:

  • H ΕΥΠ σίγουρα έχει στη διάθεσή της τεχνολογικό εξοπλισμό για τέτοιες παρακολουθήσεις, αλλά δεν νομίζω ότι θα τον χαράμιζαν για να παρακολουθούν κάτι λούμπεν τύπους σαν τον Μπέο. Αν δεν κάνω λάθος, έχουν πολύ σοβαρότερες δουλειές να κάνουν.
  • Είναι στάνταρ πρακτική της αστυνομίας να δίνει παραπλανητικές πληροφορίες στο κοινό προκειμένου να διευκολύνεται στη δουλειά της
  • Δεν βλέπω για ποιο λόγο η Αστυνομία να δίνει τόσες πληροφορίες για τις μεθόδους και τα μέσα που χρησιμοποίησε. Εκτός αν ήθελε να μη δημιουργήσει υποψίες για τον πραγματικό τρόπο που κινήθηκε. Αν πραγματικά είχαν χρησιμοποιήσει σούπερ κοριό, θα ήταν ασυγχώρητο να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να φλυαρούνε γι’ αυτό.
  • Δεν υπάρχει λόγος για τη χρησιμοποίηση σούπερ κοριού όταν υπάρχει ένας πολύ πιο απλός τρόπος παρακολούθησης και καταγραφής συνδιαλέξεων από κινητά: μπορεί να γίνει εντελώς ανέξοδα από τα τηλεφωνικά κέντρα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν ανά πάσα στιγμή χωρίς να καταφεύγουν σε άλλες μυστήριες τεχνολογίες.

Ο τελευταίος είναι και ο πιο σοβαρός λόγος. Οι διωκτικές αρχές δεν θέλουν να αποκαλύψουν ότι οι συνομιλίες καταγράφονται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αφενός γιατί μια τέτοια αποκάλυψη θα ζημιώσει ποικιλοτρόπως τις εταιρίες και αφετέρου για να μην υποψιάσει τον κοσμάκη ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ergo, το άγαρμπο παραμύθι με τον σούπερ κοριό. Που το βρίσκω άκρως ενοχλητικό επειδή -αν μη τι άλλο- είναι ακόμα μια απόδειξη ότι μας θεωρούν όλoυς εντελώς ηλίθιους.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Πολιτικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: