Τα μπάνια του Γιώργου

Επέστρεψαν λοιπόν όλοι από τα μπάνια τους. Φρέσκοι, καλοταϊσμένοι και ηλιοκαμένοι. Και ξανάρχισαν το αγαπημένο τους σπορ: Άρχισαν πάλι να μας τρομοκρατούν. «Θα χρεοκοπήσουμε», «χρειάζονται θυσίες» και τέτοια.

Μιλάω για το όλον σύστημα. Βασικά πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Είχαμε ησυχάσει για κανα δυο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο. Σαν να μην υπήρχε κρίση. ‘Ολα ήσυχα. Αλλά τώρα πρέπει να δείξουν πάλι ότι κάτι κάνουν, ότι τους έχουμε ανάγκη, ότι πρέπει να ανησυχούμε και να φοβόμαστε. Όπως είπε και ο Σαρτ «πρέπει να φοβάσαι παιδί μου, αν θέλεις να γίνεις σωστός πολίτης».

Μιλώντας για μπάνια:
Θυμάμaι κάτι που είχε πει η Τζένη Καρέζη πριν από πολλά χρόνια – πρέπει να ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’80:

«Φέτος το καλοκαίρι δεν μπόρεσα να κάνω ούτε ένα μπάνιο επειδή ανεβάζω τη «Μήδεια» και ο Παπανδρέου που κυβερνάει την Ελλάδα έχει κάνει σαράντα»

Βεβαίως, αναφερόταν στον πατέρα Παπανδρέου, αλλά η παρατήρηση θα μπορούσε κάλλιστα να αφορά και το σημερινό πρωθυπουργό.

Ο οποίος πρέπει να έχει κάνει πάνω από 80 μπάνια αυτό το καλοκαίρι. Χώρια από τις λοιπές δραστηριότητες έχει κάνει καγιάκ και ποδήλατο και τζόκινγκ και δεν ξέρω τι αλλο. Και κυκλοφορούν και οι σχετικές φωτογραφίες όπου επεβεβαιώνεται ότι ο πρωθυπουργός μας είναι αθλητικός και υγιής και λεπτός και ολίγον σωματαράς.

Το οποίο εγείρει το εύλογο ερώτημα: Πότε βρίσκει αυτός ο άνθρωπος το χρόνο να κάνει τη δουλειά του; Την πολύ απαιτητική, πολύ σημαντική και σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσεως δουλειά του;

Η απάντηση είναι προφανής: Προφανώς δεν πολυασχολείται. Δεν είναι μόνο τα μπάνια και οι γυμναστικές επιδείξεις, είναι και όλες οι άλλες παράπλευρες και ανούσιες εκδηλώσεις, όπως το περιφερόμενοι συνέδριο της Σύμης.

Αυτά που λέω δεν είναι κακίες. Είναι κοινή λογική. Όποιος άνθρωπος έχει ασχοληθεί με μια απαιτητική δουλειά ή ένα δύσκολο project (και όλοι μας σε κάποιες -τουλάχιστον-φάσεις της ζωής μας το έχουμε κάνει) ξέρει καλά ότι αν θέλει να τα βγάλει πέρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε λεπτό. Δεν έχει καιρό ούτε για φτύσιμο.

Ο πρωθυπουργός δεν είναι σε τέτοια φάση. Όλη η ειδησεογραφία για τον Παπανδρέου αυτό το καλοκαίρι συνήθως άρχιζε με τη φράση «Λίγες στιγμές χαλάρωσης για τον πρωθυπουργό στο …». Κανείς δεν έχει αντίρρηση με «λίγες στιγμές χαλάρωσης», το πρόβλημα αρχίζει όταν οι η χαλάρωση γίνεται αέναη.

Ο Γιώργος φαίνεται καλός άνθρωπος και συμπαθής. Και ξέρει ότι διανύει his finest hour και προσπαθεί να το απολαύσει και να το φχαριστηθεί όσο μπορεί, χωρίς να αγχώνεται (γι’ αυτό αγχώνει εμάς).
Και το έχει φιλοσοφήσει και είναι χαλαρός.
Χαλαρός όπως ήταν και ο προκάτοχός του.
Αλλά αν θέλει να τα καταφέρει και να πετύχει, πρέπει να αφήσει τις μαλακίες, να ανασκουμπωθεί και να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά.
Διαφορετικά θα έχει την τύχη και την υστεροφημία του προκατόχου του.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Ελληνικά, Χρεοκοπία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: