Συζήτηση για την οικονομική κρίση και άλλα παραμύθια.

Όλη αυτή η συζήτηση για τη συναίνεση για την οικονομικη κρίση που έγινε τη βδομάδα που μας πέρασε, μου την έχει σπάσει τελείως.

Μας περνάνε -όλοι τους- για εντελώς μαλάκες! Ίσως και να έχουν δίκιο. Φταίμε κι εμείς που τους ψηφίζουμε.

Βγήκε ο Καραμανλής και ζήτησε συναίνεση σε 6 σημεία. 6 σημεία, χωρίς καμιά συγκεκριμένη ενέργεια, χωρίς σχέδιο, χωρίς κανένα νούμερο. 6 σημεία-έκθεση ιδεών. 6 σημεία κενά περιεχομένου, επιδεχόμενα, έτσι, οποιοδήποτε περιεχόμενο. Και βγήκαν μετά και οι άλλοι, και αντί να παραδεχτούν ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα γι’ αυτό που τους ζητήθηκε, πήραν θέση σε αυτά τα σημεία λέγοντας ο καθένας το γνωστό του τροπάρι προς την εκλογική πελατεία. Και μετά ο Καραμανλής έκανε ένα διάγγελμα όπου δεν είπε απολύτως τίποτα. Και μετά μαζεύτηκαν στη Βουλή για να συζητήσουν για την οικονομική κρίση, όπου παρουσίασαν το γνωστό χιλιοπαιγμένο και βαρετό show , χωρίς να γίνει κουβέντα για την οικονομική κρίση.

Έχω την εντύπωση ότι θα αισθάνονται όλοι τους -όλος ο εσμός των πρωταγωνιστών της πολιτικής μας ζωής- πολύ ικανοποιημένοι. Έκαναν το καθήκον τους αυτή την εβδομάδα. Τους έπαιξαν πολύ τα κανάλια. Δούλεψαν σκληρά. Βγήκε το μεροκάματο.

Δεν τους αντέχω άλλο να υποτιμούν τόσο κατάφωρα τη νοημοσύνη μας.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και όλοι αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες μας  ακκίζονται και επιδίδονται σε ανούσιες κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού με μόνο ένα στόχο: Καλύτερα νούμερα στις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Δεν πρόκειται να λύσουν αυτοί οι τύποι το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα.

Εν μέσω μιας πρωτοφανούς  καταιγίδας, βρεθήκαμε με ένα πλήρωμα αδιάφορο, αμήχανο, ανίκανο, διεφθαρμένο. Δεν έχουν την ικανότητα να λύσουν κανένα πρόβλημα. Και κυρίως δεν έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν για να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Έχουν άλλες προτεραιότητες: τη διατήρηση της εξουσίας, τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, το δικό τους όφελος, την καλοπέρασή τους, το ΥπερΕγώ τους.

Δεν πρόκειται να κάνουν απολύτως τίποτα, έξω από το «να περιμένουν κάποιο θάμα».

Αλλά πρωτίστως φταιμε εμείς. Τέτοιοι που είμαστε, «τοιούτοι έπρεπεν ημίν αρχιερείς».

Advertisements
Explore posts in the same categories: Πολιτικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: