Ο Νταλάρας στο ΟΛΑ 9

Είδα προχθές τον Νταλάρα. Δεν είμαι fun της εκπομπής ούτε μου πολυαρέσει το χιούμορ του Θέμου, αλλά αυτή τη φορά η εκπομπή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, χάρη και στους υπόλοιπους αξιόλογους καλεσμένους (τον Κιμούλη και τον Μάνο Ελευθερίου).

Μου αρέσει -γενικώς- ο Νταλάρας. Έχει πει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια.  Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τόσος κόσμος τον έχει άχτι. Φαίνεται πως δεν τον χωνεύουν καθόλου οι συνάδελφοί του και οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου. Ποιος ξέρει τι έχει κάνει. Φαντάζομαι θα τσαλαπάτησε πολλούς στην πορεία του προς την κορυφή. Αλλά αυτό είναι αναμενόμενο: δεν μπορεί κανείς να είναι κορυφαίος σ’ αυτό που κάνει (και να παραμένει για πάρα πολύ καιρό ο πρώτος) χωρίς να είναι έντονα ανταγωνιστικός, να δημιουργεί εχθρούς  και να είναι αντιπαθής σε όλους όσοι εποφθολμιούν τη θέση του και φθονούν την επιτυχία του.

Άλλο ήθελα να σχολιάσω πάντως από την εμφάνισή του στο «ΟΛΑ»: Μου έκανε εντύπωση η στάση του και ο τροπος που μιλούσε: σοβαρός, άνετος, με αποκρυσταλλωμένες απόψεις για κάποια πράγματα, χωρίς έπαρση και χωρίς τις σάχλες που συνηθίζουν άλλοι συνάδελφοί του. Αλλά μου έκανε επίσης εντύπωση πως ο articulated και opiniated κ. Νταλάρας «κώλωνε» όταν μιλούσε για τα εφηβικά του χρόνια, τα χρόνια πριν συναντήσει την επιτυχία. Όταν μιλούσε γι’ αυτά, δεν ήταν πια άνετος, έμοιαζε να αιθάνεται άβολα, κόμπιαζε, έκανε εμφανή προσπάθεια να αποφύγει να πει κάτι που δεν θα ήθελε, ίσως ακόμα να επινοούσε ad hoc κάποιες απανtήσεις. Είναι ολοφάνερο πως κάτι τον ενοχλεί -υποσυνείδητα ίσως- από αυτην την περίοδο.

Θα ήταν γελοίο, για ένα άνθρωπο του δικού του status, να τον ενοχλεί το γεγονός ότι δεν πήγε στο Γυμνάσιο. Ίσως -απλά- ο image maker tου να μην τον προετοίμασε για τέτοιες ερωτήσεις. Άλλά το πιθανότερο είναι κάτι δυσάρεστο να κουβαλάει μέσα του από τα χρόνια εκείνα. Κάτι να απωθεί, κάτι να τον στοιχειώνει…

Advertisements
Explore posts in the same categories: Ψυχολογικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: