Ταξίδι για Θεσσαλονίκη παρακάμπτοντας τα μπλόκα των τρακτέρ

Δεν είναι ακριβές ότι η Ελλάδα είναι «κομμένη στα δύο» με τα μπλόκα των τρακτέρ. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να ταξιδέψει κανείς με αυτοκίνητο από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη (και αντιστρόφως, βέβαια). Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται -στην καλύτερη περίπτωση- τον διπλάσιο χρόνο από ό,τι συνήθως.

Ταξίδεψα χθες, Κυριακή, 25/01/09 από Αθήνα Θεσσαλονίκη με ΙΧ. Έκανα 11 ώρες, χωρίς στάση! Είναι αλήθεια ότι έκανα περισσότερο χρόνο και περισσότερα χιλιόμετρα από όσο πίστευα αρχικά. Επιπλέον, αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να είναι 2-3 ώρες μεγαλύτερος αν 1ον) δεν ήταν Κυριακή (τα οχήματα στο δρόμο ήταν ελάχιστα) και 2ον) αν δεν ήταν ανοιχτό το μπλόκο στη Θήβα.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρακάμψεις που χρειάστηκε να κάνω:

Παράκαμψη 1-Σχηματάρι. Στο 75 χιλιόμετρο. Παράκαμψη από παράδρομους της Εθνικής. Καθυστέρηση γύρω στα 10 λεπτά. Ήταν η πιο σύντομη παράκαμψη αλλά μόνο επειδή ήταν ανοιχτό -τελικά- το μπλόκο της Θήβας.

Παράκαμψη 2-Ακραίφνιο, πριν το Κάστρο. Παράκαμψη από διαδρομή Ακραίφνιο-Κόκκινο-Λάρυμνα-Μαρτίνο. Καθυστέρηση γύρω στη μισή ώρα. Άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή σε ένα πολύ ασυνήθιστο, για τα ελληνικά δεδομένα, βιομηχανικό τοπίο.

Παράκαμψη 3– Λίγο μετά τις Θερμοπύλες. Παράκαμψη από Δαμάστα-Ανθήλη-μέσα από Λαμία-έξοδος στην Εθνική πριν τη Στυλίδα. Καθυστέρηση, ξανά, γύρω στη μισή ώρα.

Παράκαμψη 4-Αλμυρός. Διαδρομή από Αλμυρό-παραλία Παγασητικού-Βόλο-Βελεστίνο. Αρκετή κίνηση. Καθυστέρηση περί τα 45′

Παράκαμψη 5– Λάρισα. Μετά από πολύ λίγα χιλιόμετρα στην ΕΟ, νέα παράκαμψη από Λάρισα προς Τρίκαλα και παλιά ΕΟ. Στην ουσία δεν ήταν ακριβώς παράκαμψη αλλά μια εντελώς άλλη διαδρομή  (μεσω Πίνδου!) για Θεσσαλονίκη. Διαδρομή: Τρίκαλα-Καλαμπάκα (είδα και τα Μετέωρα)-Γρεβενά(!)-Εγνατία οδός-Κοζάνη-Βέροια. Ο επιπλέων χρόνος πρέπει να ήταν τουλάχιστον 3 ώρες!

Παράκαμψη 6-Βέροια. Παράκαμψη στην παράκαμψη. Από Βέροια αντί να πάω κανονικά προς Μάγλαρα κλπ, με στελνουν απο παλιά ΕΟ προς Θεσσαλονίκη μέσω Αλεξάνδρειας, Χαλκηδόνας. Διαδρομή με πολύ κίνηση και πολύ ομίχλη (αυτή μας έλειπε!). Είσοδος στη Θεσσαλονίκη από τη Μοναστηρίου.

Σημειωτέον ότι σε όλες τις παρακάμψεις η Τροχαία ήταν παρούσα και πολύ εξυπηρετική. Σε μερικά σημεία μάλιστα, όπως στις παρακαμπτηριους του Αλμυρού και της Λαμίας, υπήρχε και ειδική οδοσήμανση για την περίσταση!

Advertisements
Explore posts in the same categories: Χρήσιμες πληροφορίες

Ετικέτες: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 Σχόλια στο “Ταξίδι για Θεσσαλονίκη παρακάμπτοντας τα μπλόκα των τρακτέρ”


  1. […] . Δεν είναι ακριβές ότι η Ελλάδα είναι “κομμένη στα δύο” με τα μπλόκα των τρακτέρ. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να ταξιδέψει κανείς με αυτοκίνητο από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη (και αντιστρόφως, βέβαια). Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται -στην καλύτερη περίπτωση- τον διπλάσιο χρόνο από ό,τι συνήθως.Ταξίδεψα χθες, Κυριακή, 25/01/09 από Αθήνα Θεσσαλονίκη με ΙΧ. Έκανα 11 ώρες, χωρίς στάση! Είναι αλήθεια ότι έκανα περισσότερο χρόνο και περισσότερα χιλιόμετρα από όσο πίστευα αρχικά. Επιπλέον, αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να είναι 2-3 ώρες μεγαλύτερος αν 1ον) δεν ήταν Κυριακή (τα οχήματα στο δρόμο ήταν ελάχιστα) και 2ον) αν δεν ήταν ανοιχτό το μπλόκο στη Θήβα.Πιο συγκεκριμένα, οι παρακάμψεις που χρειάστηκε να κάνω: (Συνέχεια εδώ) […]


  2. pare aeroplano file eskasa mono 50ara ale retour posa eskases venzinh?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: